30 Ocak 2011 Pazar

İSTANBULSPOR BASKETBOL GENÇ TAKIMI



İstanbulspor Basketbol Şubesi’ nin 3 yıllık yapılanma süreci içerisinde altyapıda takımlarımız da yıldız ve Genç kategorilerinde liglere katılarak renklerimizi başarı ile temsil etmektedir.
Altyapı takımlarının öncelikli hedefi İSTANBUL ERKEK LİSESİ Eğitim kültürünü İstanbulspor basketbolunda da temsil edecek oyuncuları kulübümüze kazandırmak. Bu oyuncular ile sistemli bir antrenman programı ile çalışarak kulübümüz A takımına yeni oyuncular yetiştirmektir.
Mehmet Şahin Kundakçı önderliğinde Genç Takımlar kategorisinde çalışmalarını yürüten takımımız İstanbul basketbol ligi seri B de verdiği mücadelede rakiplerin korkulan rüyası olmaya devam etmektedir.
2009-2010 sezonunda son 4’ e kalarak bizleri gururlandıran takımımız bu yıl ise son 2’ ye kalarak öncelikle seri A’ ya yükselmek ve ardından akreditasyon gurubunda ilk ikiye girerek Türkiye Gençler Şampiyonası’ nda kulübümüzü temsil etmek inancı ile çalışmalarını yürütmektedir.
Lig öncesinde Darüşşafaka, Gelecek Nesil, ABS, Ups Haluk Ündeğer gibi kuvvetli rakipler ile maçlar yaparak hazırlanan Genç Takımımız, tüm hazırlık maçlarında galip gelerek lige ne kadar hazır olduğunu gösterdi.
Kontenjan oyuncu hakkını geçtiğimiz yıl kulübümüze transfer olan ve forvet mevkisinde oynayan Hamit Sezaver ile kullanan takımımız, İTÜ, Çanakkale Belediyesi, Eskişehir Atayurt Koleji altyapılarında önemli işlere imza atan Kerem Ulukaya’ yı da transfer ederek gard mevkisini kuvvetlendirmiş oldu.
Uzun pozisyonu için altyapıdan gelen oyuncularımızdan Mert Taner ve Ahmet Öz’ ün yanı sıra İstanbul Erkek Lisesi’ nde eğitim gören oyuncularımız Ali Yaltıraklı, Berk Gür ve Mert Can Rador’ un da takımda bulunması ile spor ve eğitimin birlikte nasıl etkin bir şekilde yürütülebileceğini bir kez daha anlatmayı hedeflemektedir.
2010 – 2011 sezonunda ilk gurupta nispeten kolay takımlarla eşleşen takımımız gurubu birinci bitirmek ideali ile ilk maçında Beş Yıldız takımını 86-53 gibi farklı bir skorla yenerek gücünü daha ilk maçta göstermeyi başarmıştır.

İstanbul Erkek Lisesi son sınıf öğrencilerinden Kadir Mert Yörür 2009 -2010 sezonunda A Takım ve Genç takım ile birlikte önemli başarılara imza atarak Lisemizin de gururu olmayı başarmıştır.
Altyapı takımlarında Fenerbahçe, Beşiktaş gibi önemli takımların formasını da giymiş olan Mert yıllardır giydiği sarı siyahlı forma ile oldukça başarılı sezonlar geçirmenin yanı sıra, üst düzey bir eğitim ve üst düzey spor hayatının birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri olmuştur.
Genç takım düzeyinde takımı ile birlikte B Ligi son 4 takım arasına kalmayı başaran Mert, A Takım ile birlikte 2. Lige çıkma başarısı gösteren ekibin önemli bir üyesi olmayı da başarmıştır. İki yıldır kaptanlığını yaptığı takımından üniversite hazırlık dönemi dolayısı ile ayrı kalmak zorunda olan Mert Yörür’ e eğitim ve spor hayatında başarılar dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz iletildi.